• Over Marokko

  deel 1

 • Zaken doen in Marokko?

  Lion Invest is uw deskundige gids

 • Internationaal zaken doen?

  Lion Invest ondersteunt U

 • North South Forum

  Lion Invest is offical partner

Over Marokko - deel 1
Sinds koning Mohammed VI in 1999 aan de macht kwam, zijn de ambities van Marokko behoorlijk opgeschroefd en heerst een nieuwe economische dynamiek. Wekelijks ontvangt de koning hoge delegaties van investeerders of opent ergens een nieuw infraproject, resort, opleidingsinstituut, medische locatie of een bedrijf.

Uit alle hoeken stromen ondernemers, zakenmensen en investeerders naar Marokko toe. Van Europese bedrijven tot Chinese, van multinationals uit de VS tot puisante rijke Arabieren, iedereen verdringt zich om te ondernemen, zaken te doen of te investeren in Marokko. H├ęt lijkt het moment om te starten met ondernemen, zaken doen en te investeren in en met Marokko.

Met de initiatie van een aantal masterplannen voor de periode 2010-2020, wordt de toekomstige ontwikkeling van Marokko in goede banen geleid. Deze plannen zullen er voor zorg dragen dat Marokko met enorm veel vertrouwen de toekomst tegemoet kan gaan.

Hierin worden de ambities voor de irrigatie van woestijngebieden, de bouw van hoge snelheidlijnen, aanleg van snelwegen, tram en metroverbindingen, de aanleg van duurzame energieparken (zon, wind en watercentrales), ontwikkeling van nieuwe steden, de bouw van een tunnel tussen Marokko en Spanje en zelfs een kerncentrale meegenomen.

De Marokkaanse economie wordt sinds een aantal jaren gekenmerkt door toenemende diversificatie, liberalisering en megaontwikkelingen. In vrijwel alle sectoren zit een gestage groei. Marokko is een stabiele economie met een constante economische groei over de voorbije jaren. Deze groei wordt gestimuleerd door de stijgende binnenlandse vraag, stijgende export, het aantrekken van investeringen en een relatief lage inflatiegraad.

Het land is volop aan het hervormen, lid van de Wereldhandelsorganisatie en heeft vrijhandels- overeenkomsten getekend met vele landen, waaronder de EU, VS en Turkije . Door op het niveau brengen van de economie, is er grote behoefte aan investeringen, expertise, innovatieve technologie en deviezen. Lees verder
Denkt u iemand te kennen met enige affiniteit met Marokko of interesse heeft met ondernemen, zaken doen of investeren in of met Marokko?
Beveel ons dan aan»
Naar
Boven